کساره یکی از نواحی قدیمی اصفهان است و اسم آن حاکی از این قدمت است. در نشریه مرکز آمار ایران، آن را از دیه های دهستان جی از شهرستان اصفهان دانسته اند و برای آن 199 نفر جمعیت قائل شده اند اما به این نام در فرهنگ جغرافیایی اصفهان، محلی وجود ندارد. کساره محلی است در خیابان رباط در شمال اصفهان که اکنون با توسعه شهر، جزء آن شده و کِی (قنات بزرگی) نیز داشته که اکنون مثل قناتهای دیگر دیه های اطراف آن شمس آباد آهنگران، کوجان، فردوان و فرتمان) خشک شده و از بین رفته است. این محله، چشمه بزرگی نیز داشته که آب از آن میجوشیده و از نزدیک آب بخشان (فلکهی شهدای امروز) عبور میکرده است.
کساره و قهساره هر دو یک واژه هستند با دو صورت و یک معنا. ترکیب کساره، «که+ سار+ ه» و ترکیب قهساره«قه+ سار+ ه» است. «که» معادل «قه» معرب و «کی»، به معنای قنات سرباز است و «سار»، به معنای «سر» است که در واژه های افسار و فساران و افسر نیز آمده است. «ه» نیز علامت نسبت است. در مجموع، این سه جزء به معنای جایی است که به سرِ کی یا قه (سر قنات) نامبردار شده است. پسوند «سار» معادل «زار» (کوهسار- مرغزار) در معنای کثرت نیز به کارمیرود و در اینجا هم بی مناسبت نیست (مهریار، 1382: 616و615).
در کساره، چشمه ای به نام چشمه کساره معروف بوده است. چشمه هایی که دارای قدمتی طولانی هستند، زمانی نقش سیل بند داشته اند اما سالها است که به وادی فراموشی سپرده شده و چهره نابسامان و نازیبایی به خود گرفته اند. یکی از این چشمه ها، چشمه کساره واقع در پل شهید ردانی پور ابتدای خیابان بهار است که اخیراً به پارک تبدیل شده است (رک: www.imna.ir).
لازم به ذکر است که یکی از محلات روستای هفت آشیان سنجابی در 50 کیلومتری غرب شهرستان کرمانشاه نیز، کساره نام دارد. در زبان اهالی این روستا، کساره نام اسبی بوده است. یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت نیز کِسار نام دارد (دهخدا،1372: ذیل کسار).
رصدخانه فرهنگي اجتماعي اصفهان. (1395). شناسنامه فرهنگي اجتماعي محلات شهر اصفهان، فاز اول. اصفهان: انتشارات سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان.