ولدان دهي بوده جزو دهستان ماربين شهراصفهان. منطقه اي كوچك و قشنگ و صحرايي دلكش ومنزّه، پر از درختان گل و پرورشگاه گل رُز. اين قسمت در شمال اصفهان بين رهنان و اصفهان قرارگرفته است. گوشه ی باريكي از آن تا نزديكي كارخانه ی روغن نباتي نازنين واقع در جاده اصفهان ـ تهران مي رسد.
خود دهكده ی ولدان درست در نيمه راه اصفهان ـ رهنان درجانب جنوب غربي واقع شده است. امروزه اين قسمت نيز وارد محدوده ی شهرنشيني اصفهان گرديده است و به تدريج تمامي آثار كهن درآن از بين رفته است.
از لحاظ واژه شناسي در زبان پهلوي حرف (ر) و (ل) يك علامت دارد و لذا در زبان پهلوي (ولدان) و (وردان) هردو يك كلمه و حاكي از يك معني است. ولداني ها گاهي خود را (ويلان) مي خوانند و حتي برخي فاميل (ويلان) هم دارند. مردم اين محله اغلب كشاورز هستند و لهجه ی خاصي هم ندارند. هرچند در فرهنگ ما (ويلان) به معني آواره، سرگردان است ولي از لحاظ معني شناسي (ورد) به معناي گل اصلاً يك لغت فارسي است و از زبان فارسي به عربي رفته است و (وردان) يك صورت صحيح جمع كلمه پهلوي است. به معني محل پرورش گل و گلها. به اين ترتيب اين نام را بر دهي نهادند كه صحراي دلكش آن پرورش دهنده ی گل بود. همچنين كلمه وردان معادل ولدان معادل «گلان» هم جمع است و هم نسبت. بنابراين ولدان يعني سرخیابان گلان آتشين و به اين ترتیب می بینیم كه اين ديه هم كهن هست و هم زيبا و متناسب با محصول آن (مهريار،1382 : 852 – 854).
از لحاظ موقعيت مكاني اين محله در خيابان شهيدان غربي قراردارد. از آثار تاريخي موجود در اين محله مي بايست به (آسياب دو برجي) اشاره شود كه قدمتش به 150 سال قبل هم ميرسد. متأسفانه اين آسياب در حال خراب شدن و از بين رفتن است.
منبع: رصدخانه فرهنگي اجتماعي اصفهان. (1395). شناسنامه فرهنگي اجتماعي محلات شهر اصفهان، فاز اول. اصفهان: انتشارات سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان.