ردان، روستایی است در جنوب شهر اصفهان، بعد از محلهی یونارت، که فاصلهی آن از شهرستان(جی) حدود 3 کیلومتر است. این نام ترکیبی از رد و ان نشانهی جمع و فراوانی است. رد در اوستا به معنی بزرگ، سرور و پیشواست؛ به ویژه بزرگمینو را رد میگفتند. در نزد ایرانیان باستان هر چیز که نیک و سودمند باشد، درخور ستایش است. برای ستودن موجودات نیک، از هر تیرهی آنها، نمونهای را که بیکاست و برازنده بود برمیگزیدند و آن را که رد آن تیره شمردهمیشد، میستودند(شفقی، 1353: 182).
مرحوم مهریار مینویسد: «ردان که در زبان محلي رَدّون و رادون تلفظمیشود، نام ديهي است در دهستان كراج(كرارج) كه نزديك اصفهان بوده و ديه بزرگي را شامل میشده است.(کراج، از طرف مغرب به برزرود جي، از طرف شرق به بلوك براآن، از طرف شمال به زايندهرود و از طرف جنوب به زمینهای بايري كه از پل شهرستان به طرف مشرق كشيدهمیشود محدودمیشد. آب زمینهای آن نيز از زايندهرود تأمينمیشود).
نام فارسي كهن ردان، نشان از قدمت تاريخي مكان آن دارد. رد صورت مخفف راد به معناي بزرگ، آزاده، شريف، نجيب و نيكرفتار است.
واژة رد در آيين زردشتي، عنوان روحاني خاصی است كه به نگهبان آتش دادهمیشد. در آيين زردشتي علاوه بر آذربانان يا آتربانان كه مأمور نگهباني از آتش و روشن نگهداشتن آن بودند، افراد ديگري نيز اين وظيفه را انجاممیدادند كه در زبان اوستايي، به آنها رتو(Ratu) میگفتند. این عنوان، كمكم از صورت اسم خاص، عموميت پيدا كرد و به معني راد(شريف، نجيب و آزاده) شد.
قدمت اصفهان و قدمت نام رد، نشان اين است كه در دورههاي گذشته، دیههایی به مردم روحاني زردشتي اختصاص داشتهاست و يا نام آنها بر اين ديهها نهادهشدهبود. بنابراين در واژهی ردان يا رادان، جزء اول به معني نگهبانان آتش و جزء دوم، ان پسوند كثرت و نسبت است كه در عين اينكه علامت جمع است، نسبت را هم میرساند» (مهریار، 1382: 413-411).
اسم سابق ردان، فوهه بود و از مادی روسا 26 سهم میبرد. ردان در مسیر این مادی، پس از دار و فیزیدان و قبل از سوراخسنگ و جشاران است (جابری انصاری، 1378: 435).
در این محله در خیابان آبشار سوم، آرامگاه امامزادهابراهیم قراردارد. نسب این امامزادهی بزرگوار بنا به روایت بزرگان و معتمدان محل، به حضرت موسیبنجعفر(ع) میرسد.
بنای قدیم امامزاده، مساحتی به متراژ 100 متر داشت اما اکنون مساحت کل امامزاده، حدود 30 هزار متر مربع است. بنای جدیدالإحداث امامزاده که در دست ساخت است، مساحتی به طول 14 و عرض 14 خواهدداشت و کل مساحت آن به 1600 مترمربع خواهدرسید. بنای جدید در سال 1388 به همت اهالی و خیرین و ادارهی اوقاف، ساختهشدهاست. ضریحی فلزی از جنس نقره به ابعاد 2×2 روی مزار امامزاده قرارگرفتهاست. مردم و اهالی سایر نقاط برای زیارت و برآوردهشدن حاجاتشان به این مکان شریف مشرفمیشوند. در کنار گنبد امامزاده، گلزار شهدا و قبرستان روستا واقعشدهاست (www.harameyar.ir).
منبع: رصدخانه فرهنگي اجتماعي اصفهان. (1395). شناسنامه فرهنگي اجتماعي محلات شهر اصفهان، فاز اول. اصفهان: انتشارات سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان.